



به گزارش دیبا خبر، چندان دور از انتظار نیست که در آستانه انتخابات ریاست جمهوری، هجمه های هدفدار به طرح تحول سلامت افزایش پیدا کند، زیرا این طرح ملی را می توان یکی از مهم ترین دستاوردهای دولت یازدهم دانست که توانسته بر اساس آمارهای رسمی با رضایت ۸۵ درصدی مردم مواجه شود.
همین اقبال عمومی و افزایش رضایتمندی مردم از خدمات ارائه شده در حوزه بهداشت و درمان را باید برگ برنده دولت دانست که مخالفان دولت را «آچمز» کرده است. از یک سو، آنها می دانند که اگر می خواهند دولت یازدهم را زیر سوال ببرند، باید بر چشم اسفندیار دولت که همان طرح تحول سلامت است، حمله کنند و از سوی دیگر، هیچ انتقاد علمی و استدلال منطقی هم در اختیار ندارند که بتوانند با کمک آن، خریداری برای انتقادهایشان پیدا کنند.
مجموع این شرایط باعث شده که انتقادهای اخیر نسبت به طرح تحول سلامت، کاملا هدفدار، غیرمنصفانه و عاری از واقعیت باشد. حتی تب سیاسی انتخابات به حدی بالاست که رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس هم در چرخشی ۱۸۰ درجه، به مخالف طرح تحول سلامت تبدیل شده و با تحریف واقعیت، عنوان کرده که اعتبارات طرح ماندگاری پزشکان در مناطق محروم به جیب پزشکان و کارکنان ستادی ریخته شده است، در حالی که یک فرد ناآگاه در حوزه سلامت هم می تواند فقط با نگاه به وضعیت بهداشتی و درمانی در مناطق محروم به راحتی ببیند که پس از اجرای طرح تحول سلامت، وضعیت نظام سلامت در مناطق محروم دگرگون شده است.
چهره دگرگون شده نظام سلامت در مناطق محروم
طرح تحول سلامت را باید مرهمی بر سال ها عقب ماندگی تاریخی در حوزه سلامت دانست که البته فقط در صورت استمرار این طرح می توان امیدوار بود که همه کاستی های دیرینه نظام سلامت در مناطق محروم مرتفع شود.
اسدالله گردان، رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی بم تاکید دارد که استمرار طرح تحول سلامت، در نهایت به نفع اقشار محروم جامعه تمام خواهد شد.
به گفته او، هم اکنون مردم در دور افتاده ترین و محروم ترین نقاط کشور به خدمات بهداشتی و درمانی دسترسی دارند، در حالی که تا قبل از اجرای طرح تحول سلامت، خبری از امکانات بهداشتی و درمانی در این مناطق نبود.
گردان یادآوری می کند: در زمان ریاست جمهوری حضرت آیت الله خامنه ای، شاهد اقدامات بسیار خوبی در حوزه سلامت بودیم، به گونه ای که توسعه نظام شبکه در حوزه سلامت را باید محصول همان زمان دانست، اما در دولت های بعدی، نظام سلامت به فراموشی سپرده شد، تا جایی که در نهایت حدود ۸۰ درصد هزینه های درمانی به دوش مردم تحمیل شد، اما پس از اجرای طرح تحول سلامت، ورق برگشت و شاهد کاهش شدید هزینه های درمانی مردم بودیم.
مدیر یکی از بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، معتقد است که این دستاوردهای حیاتی فقط در شرایطی تداوم خواهد داشت که طرح تحول سلامت ادامه پیدا کند، زیرا در غیر این صورت، بزرگ ترین لطمه را از توقف طرح تحول سلامت، مردم متحمل خواهند شد.
هنوز تا نقطه ایده آل فاصله داریم
اگرچه طرح تحول سلامت توانسته است که بسیاری از شاخص های بهداشتی و درمانی در کشور را به استانداردهای جهانی نزدیک کند، اما هنوز تا رسیدن به نقطه مطلوب و ایده آل، فاصله زیادی داریم، زیرا نمی توان انتظار داشت که در یک بازه سه ساله، همه عقب ماندگی های چند دهه اخیر در حوزه سلامت برطرف شود.
تا قبل از اجرای طرح تحول نظام سلامت، شاهد بودیم که فقط حدود هزار و ۴۰۰ متخصص در بیمارستان های مناطق محروم کشور فعالیت می کردند، ولی پس از اجرای این طرح کلان، بیش از شش هزار پزشک متخصص در بیمارستان های مناطق کم برخوردار و حدود هفت هزار پزشک هم در روستاها توزیع شده است.
ماندگاری این پزشکان در مناطق محروم و توسعه زیرساخت های بهداشتی و درمانی در مناطق کم برخوردار، ضرورت تداوم طرح تحول سلامت را پیش از بیش آشکار می کند؛ ضرورتی که البته منتقدان سیاسی طرح تحول سلامت، به شکلی کاملا عامدانه، آن را انکار می کنند و با تمام توان در تلاشند تا با نادیده گرفتن منافع طبقه محروم، منافع حزبی خود را به کرسی بنشانند.
منبع: سلامت آنلاین/ هادی قانعی
انتهای پیام/