



به گزارش دیبا خبر، بنابر گزارش دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، مصرف بیش از حد مواد قندی و شیرین باعث افزایش فشار خون و اضافه وزن میشود که هر دو از عوامل ابتلا به دیابت و بیماریهای قلبی عروقی هستند، بنابراین:
– برای پیشگیری از اضافه وزن و چاقی کل قند و شکر مصرفی از برنامه غذایی روزانه باید کمتر از ۵ قاشق مرباخوری یا ۶ حبه قند باشد.
– بسیاری بر این عقیدهاند که مصرف شیرینی بعد از صرف غذاها (به ویژه غذای چرب) باعث هضم آن میشود؛ در حالیکه مصرف شیرینی، کار معده را سنگین کرده و باعث جذب کامل مواد غذایی شده و منجر به اضافه وزن و چاقی میشود.
– یکی از مهمترین دلایل ابتلا به دیابت مصرف زیاد قند و شکر و مواد شیرین است. قند و شکر، انواع شیرینی، شکلات، نوشابههای گازدار، آب میوههای صنعتی که قند افزوده دارند، شیرهای طعمدار، شیرکاکائو و شیرشکلات، پاستیل، بستنی یخی، کیک و کلوچه و بیسکوییت از مهمترین منابع مصرف مواد قندی هستند.
– مصرف بیش از حد مواد قندی و شیرین کارایی انسولین در بدن را ضعیف میکند و موجب ابتلای فرد به بیماری دیابت یا انباشته شدن چربی در کبد شود.
– به منابع پنهان قند در مواد غذایی توجه کنید. انواع سس سالاد، سس کچاپ، قهوههای فوری، نوشابههای گازدار، آب میوههای صنعتی، کمپوتها، انواع شیرینی و شکلات و دسرهای آماده حاوی مقادیر زیادی قند هستند.
– در میان وعده ها به جای شیرینی، بیسکوییت و شکلات، میوه مصرف کنید.
– به کودکان بجای شیرهای طعم دار، شیرکاکائو و شیر شکلات که مقدار زیادی قند دارد، شیر ساده بدهید.
– به جای قند و شکر، از کشمش، خرما، توت خشک به مقدار کم استفاده کنید.
– در صورتی که مایلید از قهوههای فوری استفاده کنید انواع بدون شکر را انتخاب کنید.
– به جای دسرها که مقدار زیادی قند و چربی دارند از انواع میوهها، سالاد میوه یا کمپوت میوه کم شیرین استفاده کنید.
انتهای پیام/