به گزارش دیباخبر به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان ،غلامرضا حجتی، معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه تبریز روز جمعه ۱۴ اردیبهشت طی سخنانی در آیین اختتامیهی این مسابقات اظهار کرد: دانشگاه تبریز بهعنوان دومین دانشگاه قدیمی کشور و مشهدالشهدای دانشگاههای ایران اسلامی بر خود میبالد که همواره جزو رتبههای برتر علمی در سطح ملی و بینالمللی بوده است و اکنون با دارا بودن بیش از ۲۱ دانشکده و پژوهشکده و تحصیل بیش از ۲۱ هزار دانشجوی ایرانی و بینالمللی یکی از قطبهای علمی کشور محسوب میشود.
وی ادامه داد: دانشکدهی ریاضی، آمار و علوم کامپیوتر یکی از دانشکدههای قدیمی و فعال در برگزاری مسابقات دانشجویی، کنفرانسها و سمینارهای علمی در کشور است و بنده نیز بهعنوان عضوی از این دانشکده افتخار میکنم که تقریباً هر دو سال یک بار وگاهی هر سال شاهد برگزاری این قبیل مراسمات در دانشکدهی ریاضی هستیم.
حجتی ضمن تقدیر از حامیان مالی این مسابقه، حمایتهای صورت گرفته از برنامههای علمی را نشاندهندهی خرد بالا و علاقهی شدید این حامیان به علم عنوان کرد و افزود: مطالبهی اصلی ما این است که باید برای بهبود وضعیت فعلی علوم پایه و مخصوصاً ریاضی چارهاندیشی شود؛ چراکه اکنون حال علوم پایه در کشور چندان خوب نیست و مسئولان مربوطه همانطورکه برای جلوگیری از پیری جمعیت، قانون حمایت از خانواده و جمعیت را تصویب کردند، میبایست قانونی نیز برای بهبود وضعیت علوم پایه در نظر بگیرند که حتی مورد تأکید رهبرمعظم انقلاب نیز میباشد.
معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه تبریز در خاتمه ضرورت شناسایی، تربیت، شکوفایی و تکریم استعدادهای تحصیلی به ویژه در علوم پایه و ریاضیات را خواستار شد.
مسابقات ریاضی دانشجویی کشور یک فرصت و بستری برای تشویق و ترغیب دانشجویان ریاضی است
رئیس دانشکدهی ریاضی، آمار و علوم کامپیوتر دانشگاه تبریز نیز طی سخنانی گفت: دانشگاه تبریز و دانشکدهی ریاضی برای دومین بار میزبانی مسابقات ریاضی دانشجویی کشور را برعهده گرفت و این افتخار بزرگی برای ما است که میزبان یکی از معتبرترین مسابقات ریاضی دانشجویی در سطح جهان بودیم و انجمن ریاضی ایران با افتخار از سال ۱۳۵۲ تاکنون این مسابقات را در بالاترین سطح کیفی و استاندارد برگزار مینماید.
سیدحمید رضا مراثی ادامه داد: برندگان مسابقات ریاضی دانشجویی کشور همواره جزو سرآمدان و افتخارات این علم در دنیا بودند که از جملهی این افراد میتوان به مرحومه دکتر میرزاخانی اشاره کرد که یکی از مدال آوران این مسابقات بود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود، با بیان اینکه در حال حاضر علوم پایه و ریاضیات حال و روز خوبی ندارد، افزود: ریاضیات علم مادر و زیرساخت بسیاری از علوم و فناوری است و علیرغم اینکه در اسناد بالادستی بر تقویت علوم پایه تأکید شده است، اکنون در بخش آموزش دستاورد خاصی وجود ندارد و تنها جنبهی پژوهشی مورد توجه قرار گرفته است که ما باید علاوه بر تقویت حوزهی آموزشی، بخش پژوهش را نیز هدفمند و در راستای حل مسائل و مشکلات جامعه انجام دهیم.
رئیس دانشکدهی ریاضی، آمار و علوم کامپیوتر دانشگاه تبریز همچنین تربیت نیروی انسانی کارآمد را یکی از ابزارهای تحول آموزشی و پژوهشی علوم پایه عنوان و تاکید کرد: مسابقات ریاضی دانشجویی کشور یک فرصت و بستری برای تشویق و ترغیب دانشجویان ریاضی است و ما ضمن تقدیر از حامیان مالی این مسابقه، امیدواریم این حمایتها تداوم داشته و انجمن ریاضی و حتی وزارت علوم این قدم را از باب انتفاعی بودن دنبال کنند.
ضرورت حفظ مسابقات ریاضی دانشجویی کشور بهعنوان یک برند مهم و معتبر
مدیرکل دفتر الگوسازی و تکریم نخبگان بنیاد ملی نخبگان کشور نیز گفت: مسابقات ریاضی دانشجویی کشور یک برند معتبر و مهم محسوب میشود که ما باید در حفظ و تقویت این برند تلاش کنیم.
محسن شاهرضایی ادامه داد: بنیاد ملی نخبگان کشور در راستای حمایت از مدالآوران و نفرات برتر این مسابقات امتیازات ویژهای را در نظر گرفته است و ما باید برنامههایی را برای خروج علوم پایه و ریاضیات از وضعیت فعلی در نظر بگیریم؛ چراکه اکنون ریاضیات از وضعیت سنتی قبل خارج و به یک علم میان رشتهای تبدیل شده است و اهمیتی زیادی دارد.
اختصاص بن خرید کتاب برای ۱۰ نفر اول مسابقه ریاضی دانشجویی کشور از سوی مجله معتبر اشپرینگر
محمد صال مصلحیان، رئیس انجمن ریاضی ایران نیز ضمن تقدیر از تمامی عوامل اجرایی، کمیتههای علمی و حامیان مالی این مسابقات، از اختصاص بن خرید کتاب برای ۱۰ نفر اول این مسابقه از سوی مجلهی معتبر اشپرینگر خبر داد.
به گزارش ایسنا، در پایان چهل و ششمین دورهی مسابقهی ریاضی دانشجویی به میزبانی دانشگاه تبریز، دانشگاههای صنعتی شریف، تهران، فردوسی مشهد، صنعتی امیرکبیر و صنعتی خواجه نصیر، عنوان اول تا پنجم بخش تیمی را به خود اختصاص دادند. همچنین دانشگاه صنعتی خواجه نصیر جایزهی دانشگاهی که در سه سال اخیر پیشرفت محسوسی داشته است، دریافت کرد.
در بخش انفرادی نیز جوایز در چهار بخش مدال طلا، مدال نقره، مدال برنز و دیپلم افتخار بین دانشجویان شرکت کننده در این مسابقه توزیع شد.