



به گزارش دیبا خبر، سنت نذری دادن یکی از زیباترین جلوه های تاسوعا و عاشورای حسینی است، رسمی که هر کسی به اندازه وسع و توانش سهمی در آن دارد، برخی ها هزینه تامین مواد اولیه نذری را می دهند، برخی به عشق حسین دستی در پخت و پز می برند و بعضی ها مسئول کشیدن غذا هستند و عده ای هم غذاها را بین عزاداران حسینی پخش می کنند. اما اینجا دو قشر از جامعه هستند که کمتر دیده می شوند، اولین و مهم ترین قشر، تولید کنندگان ظروف تهیه غذا هستند.
متأسفانه علی رغم اینکه بارها و بارها متخصصان حوزه بهداشت و سلامت هشدار داده اند، باز هر سال شاهد پخش مواد غذایی در ظروف پلاستیکی هستیم.
نذری دهنده عزیز، لطفا این مورد را شوخی نگیرید! وقتی غذای گرم از قبیل آش و شعله زرد و برنج را در ظروف پلاستیکی می کشید، به علت تداخل شیمیایی، بخشی از مواد سمی پلاستیکی وارد غذا می شود، که هم طعم غذا از بین می رود و هم این مواد سمی به همراه غذا وارد بدن مردم می شود. بهتر است شما امسال اولین کسی باشید که فرهنگ استفاده از ظروف آلومینیومی را ترویج می دهید.
و اما قشر دومی که هر سال در این ایام نذری می دهند و دیده نمی شوند، همان قامت هایی هستند که به خاطر زباله های انباشته شده در گوشه گوشه کوچه ها و خیابان ها کمر خم می کنند و شهر را تمیز می کنند.
و نکته آخر: بد نیست بدانید، ظروف آلمینیومی بر خلاف ظروف پلاستیکی، یکبار مصرف نیستند و قابلیت شستشو و بارها استفاده را دارند، در برابر درجه حرارت بالا و پایین نیز مقاومند و مردم با علم به این قضیه ظرف غذای خود را می توانند با خود به خانه ببرند و از آن استفاده کنند، و حتی در صورت عدم استفاده نیز، این ظروف بر خلاف پلاستیک، قابل بازگشت به چرخه تولید است و بازیافت پذیر می باشد.
پریسا امامی