گزارش دیباخبر به نقل از ایرنا، «محمدحسین بلاغی» عصر شنبه در آیین اختتامیه شانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر آذربایجان و تجلیل از مقام هنری اساتید هنرهای تجسمی آذربایجان شرقی به ویژه استاد «جواد دوزدوزانی» و استاد «مسعود ستارزاده» در تالار خاقانی خانه فرهنگ تبریز، افزود: اگر هنر به معنای واقعی و توسط استادان این حوزه در جامعه جریان یابد، تاثیری که در دنیا می گذارد از عهده هیچ چیزی برنمی آید.
وی با طرح این پرسش که آیا هنر به طور صرف فقط برای هنر باشد یا برای مردم، تعالی، درستی، پیشرفت، عزت و سربلندی جامعه است؟ یادآور شد: هنر در جایی مفهوم پیدا می کند که انسان و جامعه را به این سمت رهنمون کند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجانشرقی گفت: وظیفه اصلی در این زمینه بر عهده خود هنرمندان است و باید با همکاری هم و استفاده از اصالت هنر، جامعه را به سمت تعالی سوق داد و نباید آثار مادی، هنرمندان را از اصل هنر دور کند.
بلاغی، با اشاره به پیام بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران در سال ۶۷ مبنی بر اینکه « هنر باید در خدمت پیشرفت، آزادی و سربلندی بشر باشد» و این پیام به منشور هنر معروف شد، ادامه داد: مبنای نگرش انقلاب اسلامی بر حوزه هنر بر همین اساس است.
وی اظهار کرد: امروزه در جوامع بشری که صاحبان قدرت به واسطه رسانههای پولی و آزادیبیانی مورد نظر خود، به دنبال انحطاط بیشتر بشر و دور کردن انسان از فطرت پاکی و وحدانیت هستند، از هر زمان دیگری به هنر و فرهنگ احتیاج وجود دارد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجانشرقی گفت: در این دوران، انقلاب اسلامی با مبنا، نگرش و اندیشه ای ظهور کرد و به دنبال تعالی بشر، رساندن حق به دست مستضعفان عالم و برقراری عدالت است تا انسانیت پرورش یابد.
بلاغی با تاکید بر اینکه در این عرصه هنر نقش بسزایی ایفا می کند، افزود: در زمان کنونی در کل دنیا بزرگترین سرمایه گذاری در حوزه هنر انجام می شود ولی در کشور ما هنوز درک درستی از هنر و تاثیر آن وجود ندارد.
وی با اشاره به برگزاری ۱۸۰ برنامه در حوزه های مختلف در دهه فجر امسال، یادآور شد: تجلیل از استادان و پیشکسوتان حوزه فرهنگ و هنر در کنار ترغیب جوانان فعال در این حوزه، از اولویت های کاری این اداره کل است.
بلاغی، ادامه داد: اساتید «دوزدوزانی» و «ستارزاده» از مفاخر هنری برجسته استان هستند و آوازه هنر آن ها نه فقط در تبریز و کشور بلکه در جهان اسلام طنین انداز شده است.
استاد برجسته آذربایجان شرقی در جشنواره هنرهای تجسمی فجر شرکت کردند
دبیر شانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر آذربایجان شرقی نیز در این مراسم با بیان اینکه همزمان با گرامیداشت دهه فجر چهار برنامه کلان در حوزه معاونت هنری و سینمایی برگزار شد، گفت: در این ایام جشنواره هنرهای تجسمی فجر با حضور ۲۶ استاد برجسته استان از هفتم تا بیست و یکم بهمن برگزار شد.
«علی محرمی»، افزود: این جشنواره در ۱۰ رشته از جمله خوشنویسی، عکاسی، مجسمه سازی، پوستر و نگارگری برگزار شد.
وی با اشاره به درخشش حوزه فیلم استان در جشنواره بین المللی فجر، اظهار کرد: امسال ۲ فیلم سینمایی از این استان شامل «آپاراتچی» به کارگردانی قربانعلی طاهرفر و «شور عاشقی» به کارگردانی داریوش یاری به این جشنواره راه یافت و یک فیلم سینمایی با مضمون زندگی یکی از مفاخر استان (پروین اعتصامی، نیز تهیه شده است.
معاون هنری و سینمایی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی، اکران ۱۸ فیلم جشنواره فیلم فجر در سه سینمای تبریز، راهیابی ۶ هنر نمایشی به جشنواره بین المللی تئاتر فجر و اجرای ۵۷ گروه موسیقی برای اولین بار در مدت پنج روز در ۱۴ شهرستان استان از بیست و سوم تا بیست و ششم بهمن را از دیگر برنامه های این معاونت اعلام کرد.
محرمی، با اشاره به اینکه یکی از شعارهای اساسی دولت سیزدهم در حوزه فرهنگی و هنری، برقراری عدالت فرهنگی در جامعه است، ادامه داد: در راستای تحقق این شعار برنامه های مختلف فرهنگی و هنر در سطح سطح استان برگزار شد و زیرساخت های این حوزه ارتقا یافت.
وی یادآور شد: امسال آموزش رایگان هنری در ۶ شهرستان چاراویماق، هشترود، هریس، ورزقان، خداآفرین و هوراند برگزار، نخستین سینمای ثابت در شهر پنج هزار نفری و در شهرستان محروم چاراویماق با ۳۰ هزار نفر جمعیت برای اولین بار در کشور افتتاح و ۵۲ برنامه کلان فرهنگی و هنری استان به انجمن ها، موسسات فرهنگی، هنری و قرانی خصوصی واگذار شد.
در این مراسم از مقام هنری اساتید هنرهای تجسمی استان به ویژه استاد «جواد دوزدوزانی» و استاد «مسعود ستارزاده» تجلیل به عمل آمد.
استاد «جواد دوزدوزانی» هنرمند خوشنویس آذربایجان شرقی در سال ۱۳۲۸ خورشیدی در تبریز به دنیا آمد و تا کنون بیش از ۲ هزار اثر خوشنویسی خلق و نمایشگاه های متعددی در داخل و خارج کشور برگزار کرده و در سال ۲۰۰۵ به عنوان برترین خوشنویس جهان اسلام معرفی شده است.
استاد «مسعود ستارزاده» هنرمند نقاش آذربایجان شرقی در سال ۱۳۴۴ خورشیدی در تبریز به دنیا آمد و از ایثارگران هشت سال دفاع مقدس بوده و از برخاستگان هنرستان هنرهای زیبای«میرک» است.