به گزارش دیباخبر به نقل از ایسنا،مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی پس از بازدید خبرنگاران از طرحهای جهاد آبرسانی در استان، اظهار کرد: شرکت آب و فاضلاب استان به ۷۴ نقطه شهری و ۲۷۶۰ نقطه روستایی و عشایری در استان به جمعیت بالای چهار میلیون نفر خدمات ارائه میدهد.
به گزارش ایسنا، محمد خانی افزود: میزان آب شرب تولیدی در استان ۱۵ مترمکعب در ثانیه برای نقاط شهری و روستایی بوده و در مجموع ۲۷۰ میلیون مترمکعب مصرف آب در استان داریم که باقی آب تولیدی نیز پرت مجاز شبکه در سطح استان است.
وی با اشاره به وجود ۷۴ شهر در استان، گفت: وضعیت تامین آب شرب در چهار شهر استان از جمله تبریز، مرند، سهند و بخشایش به حالت سر به سر بوده و وضعیت شکننده دارند یعنی امکان تولید آب بیشتر در این مناطق وجود ندارد و این برابری تولید و مصرف بدین معنا است که هرگونه قطعی برق و مشکلات تاسیساتی در مسیر خط انتقال، مردم را با قطعی آب مواجه میکند.
خانی تاکید کرد: تاکنون قطعی آنچنانی آب در استان نداشتیم و با توجه به قرارگیری در فصل تابستان و گرمی هوا، تمامی تاسیسات و شبکههای توزیع آب به طور شبانه روزی در حال فعالیت بوده و قطعا امکان بروز مشکلات وجود دارد. در سال ۱۴۰۱ هم وضعیت تامین آب به حالت شکننده بود اما با توجه به مدیریتی که انجام گرفت، استان جزو استانهای پایدار و جزو پنچ استان برتر در این زمینه شد.
وی خاطرنشان کرد: امسال با همراهی مردم در بحث مصارف و صرف جویی به میزان ۱۰ درصد و مصرف آب فقط برای مصارف ضروری میتوان تابستان را در تمامی نقاط استان به راحتی سپری کرد. امسال با وجود بروز سیلابها و برخی خسارتها در نقاط مختلف استان اما همچنان با کاهش ۱۵ درصدی بارندگی مواجه بودیم.
وی افزود: این کمبود بارشها باعث شده تا ذخیره آب چهار سد استان از جمله ستارخان و نهند که تامین آب شرب مردم منطقه را نیز برعهده دارند، بسیار کمتر باشد.
با اشاره به نامگذاری هفته آخر خرداد ماه به عنوان «هفته صرفه جویی در مصرف آب»، گفت: دیدگاه دولت سیزدهم از ابتدا نسبت به مباحث آب و محیط زیست متفاوت بوده و نگاههای خوبی به این حوزه داشته و با تخصیص اعتبارات مناسب و به موقع و به خصوص پول نقد به جای اوراق باعث شده تا پروژههای آبرسانی شتاب بیشتر پیدا کند.
وی تاکید کرد: پیشرفت پروژههای آبرسانی در استان نشان میدهد که جای امیدواری بالا بوده و این پروژهها در کمترین زمان ممکن به نتیجه میرسند.
وی با اشاره به بازدید خبرنگاران از شبکه آبرسانی سد ستارخان، گفت: این پروژه یکی از بزرگترین پروژههای آبرسانی استان طی ۴۰ سال اخیر برای آبرسانی به حدود ۸۸ روستا و حتی خود ورزقان است که با ۱۳۰ کیلومتر خط انتقال و شبکه، ۳۳ مخزن، هشت ایستگاه پمپاژ و هزینهای نزدیک به ۱۴۰ میلیارد تومان ۷۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و برای تکمیل نیز به ۱۰۰ میلیارد تومان نیاز دارد.
خانی افزود: میتوان این پروژه را در سال جاری به طور کامل نهایی کرد و در هفته دولت و دهه فجر نیز تحویل مردم ورزقان داد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی از نیاز به ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل مجتمع آبرسانی ستارخان اهر خبر داد.
وی با اشاره به پروژه آبرسانی مجتمع آبرسانی آزادگان ارس برای قشلاقات خداآفرین و کلیبر، اظهار کرد: موافقت اولیه برای آبرسانی به شش قشلاق بود که طی مذاکرات انجام گرفته و نیاز مردم منطقه این عدد به ۶۸ روستا افزایش یافته است. این پروژه، بزرگترین پروژه آبرسانی طی ۳۰ سال گذشته است که ۱۰۰ لیتر آب در ثانیه انتقال میدهد و شبکه توزیع به طول ۱۳۰ کیلومتر دارد.
وی با بیان اینکه با اجرای این پروژه، آب پایدار، دائمی و درازمدت به مردم منطقه میرسد، ادامه داد: بخش عمدهای از قشلاقهای کم آب و بی آب شهرستانهای خداآفرین و کلیبر از این آب بهره مند خواهند شد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی گفت: در مرحله دوم جهاد آبرسانی برای ۱۸۳ روستای استان موافقت اولیه شده بود که با تصویب ۵۰ میلیارد تومان اعتبار در جریان سفر ریاست جمهوری به استان این عدد به ۲۳۳ روستا افزایش یافت که میتواند طی یکسال به اتمام برسد.
وی تاکید کرد: از ۲۷۰۰ روستای استان تعداد ۵۵۰ روستا با تنش آبی مواجه هستند.