



به گزارش پایگاه خبری دیبا خبر، بهمن نقی پور عصر یکشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان این مطلب گفت: طی ماههای گذشته با اجرای طرح دارویار خدمات دارو رسانی بهبود یافته و این طرح بعد از رفع نواقص توانسته است جای خود را باز کند و اگر بیماران از طریق سیستم بیمه ای دارو تهیه کنند، می توانند از یارانه دارویی بهرهمند شوند.
وی با اشاره به مشکلات کمبود دارو در سطح کشور افزود: طی ماههای گذشته دلایل مختلفی در حوزه دارو کمبودهایی داشتیم. از طرفی برخی شرکتهای دارویی با تحریم روبهرو بودند و از طرف دیگر تعدادی از خط تولید شرکتها هم به راه نیافتاده بود، به همین دلیل شاهد کمبود برخی اقلام در بازار بودیم، اما تلاش کردیم تا مشکلات سریعاً رفع شوند.
نقیپور با اشاره به اینکه دانشگاه علوم پزشکی تبریز،رتبه اول دانشکده دارویی خاورمیانه را به خود اختصاص داده است تصریح کرد: اکنون تولیدکنندگانی داریم که حتی سه شیفته کار میکنند و بخشی از کمبودها با واردات دارو به دنبال برطرف شدن هستند اما متاسفانه نسبت به سال گذشته همچنان کمبودهایی در استان داریم.
وی ادامه داد: ما با شرکتهای دارویی برای تولید داروهای جدید تبادل کرده ایم و اکنون کمبود دارو آذربایجان شرقی از استانهای دیگر کمتر است. همچنین با توجه به اینکه شرکتهای سرم سازی و داروسازی بسیاری در استان ما فعالیت میکنند، متوسط سهمیه دارویی استان بالاتر از سطح کشوری است، اما به دلیل اینکه استان ما پذیرای بیماران سایر استان ها نیز است، نیاز به دریافت سهمیه بیشتری داریم.
نقیپور هم چنین با اشاره به کمبود آنتیبیوتیک به هنگام شیوع ویروس آنفولانزا گفت: یکی از مشکلات ما در درمان این بیماری، مصرف بیش از اندازه آنتیبیوتیک است که پزشکان هم در این امر بیتقصیر نیستند اما مصرف بالای آنها سبب میشود ژنها جهش یابند؛ مصرف آنتیبیوتیک ضرر دارد مگر اینکه پزشک تجویز کند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز با تاکید بر اینکه سلامت روان مهمتر از تمامی حوزههای سلامت است، گفت: گروهها و فاکتورهای موثر بر سلامت روان متفاوت هستند اما به دلیل اینکه دانشگاه علوم پزشکی تبریز متولی سلامت مردم است، واحدی به نام سلامت روان تاسیس کردهایم که تمامی سیستمهای مرتبط در تعامل با یکدیگر هستند
وی در خصوص فعالیت بیمارستان کودکان مردانی آذر گفت: با تاسیس بیمارستان مردانی آذر که به همت خیرین و دانشگاه علوم پزشکی تبریز، فضای پذیرش بیماران بهطور قابل توجهی افزایش یافته است. و بیمارانی که از شهرستانهای دیگر مراجعه میکنند، دسترسی آسانتری به این بیمارستان دارند، همچنین طی ماههای آتی به دستگاههای پیشرفته تری نیز به این مجموعه افزوده می شود.
نقیپور در ادامه با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی تبریز از جمله دانشگاههایی بود که در حوادث اخیر بیشترین مجوز تجمع قانونی و آزاد اندیشی را در میان کل دانشگاههای کشور داشت، اضافه کرد: بهعنوان پدر و مسئول سیستم آموزشی دانشگاه در تلاش هستیم تا آسیبی به دانشجویان نرسد. بهنحوی که حتی یک دانشجو هم در سطح دانشگاه بازداشت نشد اما سه دانشجوی بازداشتی خارج از سطح دانشگاه هم آزاد شدند و بازهم پیگیر هستیم تا اگر دانشجویی به خاطر مشکلات داخل شهر بازداشت شده باشد، آزاد شود ولی در کل بررسی این مسائل خارج از حیطه دانشگاه است و امیدواریم با همت همگی کمترین ضرر به دانشجویان برسد.
وی رتبه دانشگاه علوم پزشکی رادر تمامی شاخص ها از جمله عمرانی، ساختمانی، آموزشی، پژوهشی، دانشجویی و فرهنگی رو به رشد عنوان کرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز از تجهیز بخش سی تی اسکن بیمارستان های عجبشیر و ملکان، بخش ام آر آی بیمارستان های اهر و بناب و بهره برداری از ۱۲ باب مرکز جامع سلامت شهری و روستایی را از جمله اقدامات صورت گرفته طی یکسال اخیر دانست و تاکید کرد: تاکنون توانسته ایم بیش از یکهزار میلیارد تومان از بدهی های شرکت های دارویی و تجهیزات پزشکی، پروژه های عمرانی و مطالبات پرسنلی را پرداخت کنیم که این کار در نوع خود کمنظیر است. همچنین موفق به خرید و تملک و اضافه کردن بیش از ۳۶ هزار متر مربع زمین به پردیس شماره ۲ ساری زمین با هزینه ای حدود ۵۰۰ میلیارد ریال شده ایم.
وی در ادامه از ساماندهی و نظارت بر محصولات طب سنتی در عطاری های استان و برخورد با متخلفین و پیشنهاد تغییر مجوز تاسیس و بهره برداری عطاری ها از اتحادیه صنفی به سازمان غذا و دارو خبر داد.