



به گزارش دیبا خبر، اینکه انسان اشرف مخلوقات است و در میان آفریده های خدا بالاترین امتیاز و توانایی را داراست بر کسی پوشیده نیست اما آنچه مشخص است هیچ موجودی حتی انسان در هیچ برهه ای از تاریخ در برابر قدرت الهی حرفی برای گفتن ندارند.
زمانیکه که اولین بار خبر شیوع بیماری به نام کرونا در چین منتشر شد هیچ کس فکر نمیکرد به این سرعت در تمام دنیا پخش خواهد شد و زندگی تازه ای با سختی ها و استرس های متفاوتی برای ما رقم خواهد زد.
هر چند در طول تاریخ انواع بیماری های همه گیر در دنیا شیوع داشته که تلفات و پیامدهای بیشتری بر جای گذاشتند اما با توجه به اینکه ما در جهانی زندگی میکنیم که هر روز از پیشرفت های علمی، پزشکی، فناوری و… سخن در میان است اینگونه عجز و ناتوانی در مقابل یک بیماری نوپدید برای کسی قابل درک نبود.
بد نیست نگاهی به اولین و آخرین بیماری های همه گیر تا این لحظه در یک قاب داشته باشیم.
طاعون، نخستین بلای جهانی جان بشر
طاعون آتن، نخستین بیماری همهگیر ثبت شده در تاریخ است که در فاصله سال های ۴۲۶ تا ۴۳۰ پیش از میلاد، یونان باستان را متاثر از خود کرد. این بیماری معروف به تب حصبه، یک چهارم سربازان آتنی و یک سوم از جمعیت این شهر که حدود ۲۰۰هزار نفر بودند را قربانی کرد. بعد از طاعون از بیماری های طاعون آنتونین، طاعون ژوستینین، طاعون سیاه، تب زرد، وبا، آنفلوآنزای اسپانیایی، آنفلوآنزای آسیایی، آنفلوآنزای هنگ کنگ و ایدز به عنوان ۱۰ بیماری واگیر بد جهانی در تاریخ نام برده شده است.
کووید ۱۹، آخرین ویروس منحوس قرن ۲۱
در اواخر سال گذشته میلادی بود که گونهای جدید از کرونا ویروسها که بعدها COVID-۱۹ نامگذاری شد، در منطقه ووهان استان هوبی چین کشف شد. در این مدت زمان اندک این ویروس توانسته چند میلیون نفر را در بیش از ۲۰۰ کشور جهان آلوده کند و جان هزاران نفر را بگیرد. با این حال هنوز پیامدهای ناشی از این ویروس به پایان نرسیده است. طبق آخرین آمار شمار مبتلایان به بیماری کرونا ناشی از کروناویروس جدید در جهان تاکنون ( ۹۹.۱.۲۹) به ۱۴۱ میلیون و ۳۲۳ هزار و ۹۰۶ نفر رسیده و مرگ سه میلیون و ۲۴ هزار و ۶۲ نفر نیز بر اثر ابتلا به این بیماری تأیید شده است.
یادداشت از پریسا امامی