• تاریخ انتشار خبر : دوشنبه ۷ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر : 30530
  • داغ کن - کلوب دات کام Balatarin اشتراک گذاری در فیس بوک تویت کردن این مطلب
    معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تبریز
    بیشترین میزان تخلف مواد غذایی در شیر، روغن زیتون و عسل
    دیبا: معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تبریز، بیشترین میزان تخلفات در مواد غذایی را مربوط به شیر، روغن زیتون و عسل اعلام کرد.

    به گزارش دیبا خبر، محبوب نعمتی صبح امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه با تکذیب در مورد شایعاتی که پیرامون شیرها مطرح می‌شود، گفت: تقلبات و آلودگی‌ها دو موردی است که شیرها با آن آلودگی پیدا می‌کند و از عرضه به بازار منع می‌شود.

    نعمتی تصریح کرد: اگر کارشناسان آلودگی و تقلبی در شیر مشاهده کنند، آن را مرجوعی اعلام کرده و سپس معدوم می‌کنند یا در چرخه های غیر خوراکی مورد استفاده قرار می دهند.

    وی با تاکید بر این که حذف کامل آفلاتوکسین از شیر غیر ممکن ایست، تصریح کرد: باید از ابتدا در خوراک دام دقت نمود تا دام در شیر خود آفلاتوکسین نداشته باشد، تغذیه نان‌های کپک زده از جمله علل تولید آفلاتوکسین بودند که امروزه کاهش چشمگیری در خوراندن آنها به دام دیده می‌شود.

    وی تاکید کرد: به عنوان خادم مردم در حوزه سلامت کاملا با اطمینان می‌گویم که خوشبختانه در خصوص شیرها جای هیچ گونه نگرانی نیست، شیرها قابل مصرف هستند و مردم به شایعات توجه نکنند.
    وی در خصوص شایعات ایجاد شده پیرامون شیر و فرآورده‌های لبنی گفت: برای آلودگی شیرها سطحی تعیین شده است که اگر شیر مورد نظر پائین تر از سطح مجازِ آلودگی باشند، خطر و ضرری به انسان ندارد، چرا که کبد انسان قادر به پاکسازی این سموم است، اما اگر بالاتر از سطح مجاز باشد، شیر معدوم خواهد شد.

    معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تبریز با بیان این که میانگین جهانی مصرف شیر ۱۵۰ کیلوگرم است که در برخی از کشورهای اروپائی به ۳۰۰ کیلوگرم هم می‌رسد، اظهار کرد: بر اساس آمار سازمان جهانی FAO، سرانه مصرف شیر در ایران حدود ۶۶ کیلوگرم در سال است و شایعات ایجاد شده باعث کاهش بیشتر سهم شیر در سبد خانوارها شده است.
    وی، افزودن آب را قدیمی ترین شیوه تقلب در شیر دانست و ابراز داشت: آلودگی‌ها نیز به وسیله میکرو ارگانیسم‌ها، قارچ‌ها و کپک‌ها اتفاق می‌افتد که مواد مضر تولید کرده و شیر را آلوده می‌کنند.

    نعمتی بیان کرد: معاونت غذا و دارو و معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی، سازمان جهاد کشاورزی، اداره کل دامپزشکی، اداره کل استاندار و اداره صنعت و معدن، هر کدام بر مراحلی از تولید تا عرضه شیر نظارت دارند.

    معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تبریز، خاطرنشان کرد: دانشگاه علوم پزشکی بعد از ارائه محصولات نیز بر آنها نظارت دارد و بازرسان دانشگاه علوم پزشکی با حضور در سطح بازار و نمونه برداری از شیرها در فروشگاه‌های مختلف، سلامت و کیفیت آن را مورد آزمایش قرار می‌دهند و با متخلفان طبق قانون برخورد می‌شود.

    به گفته نعمتی، خبر منتشر شده از سوی یک کارشناس در شبکه سه صداوسیما با استناد به یک مقاله دانشجویی و مربوط به چند سال قبل بوده است.

    حال این سوال در ذهن به وجود می‌آید که حتی اگر میزان سم موجود در شیرهای موجود در بازار در حد طبیعی باشد، بر اساس تحقیق مزبور چند سال قبل این میزان بالاتر از حد نرمال بوده و غفلتی که در این زمینه صورت گرفته است غیر قابل جبران بوده یا خواهد بود.

    داغ کن - کلوب دات کام Balatarin اشتراک گذاری در فیس بوک تویت کردن این مطلب
    دیبا خبر پر از خبر اطلاعات تبریز اطلاعات تبریز اطلاعات تبریز اطلاعات تبریز اطلاعات تبریز