خبر را در صفحه اصلی ببینید
خبر را چاپ کنید
۹۵/۱۲/۲۴ ۲۰:۱۸
شناسه خبر : 2960

لزوم مصرف پروتئین در برخی بیماران دیالیزی

دیبا: به گفته ‌یک فوق تخصص غدد و متابولیسم، برخی از بیمارانی که تحت دیالیز قرار دارند، لازم است میزان بیشتری پروتئین نیز در سبد غذایی خود قرار دهند. ...

به گزارش دیبا خبر به نقل از ایسنا، به گفته ‌یک فوق تخصص غدد و متابولیسم، برخی از بیمارانی که تحت دیالیز قرار دارند، لازم است میزان بیشتری پروتئین نیز در سبد غذایی خود قرار دهند.

حسن گنجی‌زاده زواره اظهار کرد: نقش محدودیت مصرف پروتئین در دیابت، نامعلوم بوده و اثر این محدودیت در کاهش عوارض قلبی عروقی و حفظ عملکرد کلیه ناشناخته باقی مانده است.
وی با بیان اینکه هنوز مشخص نشده رژیم غذایی کم پروتئین را می‌توان به سایر موارد کنترل شدید فشار و قند خون افزود یا خیر، ادامه داد: براین اساس میزان مصرف پروتئین را باید با توجه به هر بیمار مشخص کرد.

این فوق تخصص غدد و متابولیسم اضافه کرد:در مبتلایان بیماری‌های کلیوی ناشی از دیابت، به طور معمول پروتئین باید ۱۰ تا ۲۵ درصد کل کالری دریافتی را تشکیل دهد.

گنجی‌زاده یادآورشد: بیمار باید به مصرف کردن گوشت بدون چربی، ماهی، تخم‌مرغ، حبوبات، سویا، نخود فرنگی و مغزها (آجیل) تشویق شده و این مواد را جایگزین مصرف گوشت قرمز کند.

وی بیان کرد: در بیمارانی که دچار بیماری کلیوی ناشی از دیابت بوده ولی دیالیز نمی‌شوند، میزان پروتئین مصرفی باید ۰/۸ g/kg در روز باشد اما بیمارانی که تحت دیالیز قرار دارند، میزان بیشتری پروتئین باید مصرف کنند.

انتهای پیام/