• تاریخ انتشار خبر : دوشنبه ۱ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر : 16851
  • داغ کن - کلوب دات کام Balatarin اشتراک گذاری در فیس بوک تویت کردن این مطلب
    خرما را پیش از مصرف بشویید
    دیبا: شست و شوی خرما قبل از مصرف، توصیه‌ای مناسب است که باید همیشه رعایت شود، زیرا خرما‌ها ممکن است به گرد و خاک یا آلودگی‌های دست بسته بندی کنندگان، آلوده باشند.

    خرما را پیش از مصرف بشویید

     

    به گزارش دیبا خبر، هنگام مصرف خرما باید به نکاتی توجه کنید. یکی از نکاتی که باید به آن توجه کنید شستن خرما قبل از مصرف می باشد. اگر نمی دانید که چرا باید قبل از مصرف خرما را بشویید لازم است این مقاله را بخوانید و حواستان باشد که حتما این کار را انجام دهید.

    خرما از خوراکی هایی است که باید پیش از مصرف شسته شود. از آنجا که خرما حالت چسبندگی دارد و هنگام چیدن و بسته بندی در معرض انواع آلودگی های محیطی مانند گرد و خاک قرار می گیرد، شستن آن پیش از مصرف باعث تمیز شدن سطح آن و انتقال نیافتن آلودگی های محیطی به بدن می شود. البته بهتر است این میوه را درست قبل از خوردن آن بشویید چون اگر هنگام قرار دادن داخل یخچال و چند روز پیش از مصرف شسته شود، آب زیر پوسته رویی و ضخیمش جمع می شود و بافت خرما را شل می کند و مدت زمان ماندگاری اش را پایین می آورد. قرار دادن خرمای شسته و مرطوب داخل یخچال آن هم به مدت چند روز، باعث ترش و بدمزه شدن آن می شود بنابراین بهتر است خرما را تا پیش از مصرف داخل بسته بندی خودش نگه دارید و اگر قرار است آن را به ظرف دیگری منتقل کنید، حتما از ظرف های دردار برای این کار استفاده کنید.

    بسیاری از خانواده ها خرما را پیش از مصرف نمی شویند. یعنی ظاهر خرما را می بینند و می گویند خرما به این تمیزی که به شستن نیاز ندارد! غافل از این که معمولا خرما با دستانی نه چندان تمیز چیده و درجه بندی می شود و گاهی کلاهک سر خرما با دست کنده و در نتیجه خرما نفوذپذیری بیشتری به میکروب ها پیدا خواهد کرد. ضمن این که ممکن است میوه روی درخت آلوده به گرد و خاک یا فضولات پرندگان و حشرات موذی مثل شپشک و کنه درخت شود. به همین دلیل شستن خرما قبل از مصرف توصیه می شود.متاسفانه در کشور ما بسته بندی خرما بیشتر به صورت سنتی انجام می شود یعنی خرما توسط کارگران که اغلب، نکات بهداشتی را رعایت نمی کنند درجه بندی و بسته بندی می شود ضمن این که ممکن است کیسه و جعبه مقوایی که برای بسته بندی محصول در نظر گرفته شده خود مستعد انتقال آلودگی باشد. ولی خرماهایی که وکیوم شده یا درون بسته های مقاوم نایلونی که از هر طرف غیر قابل نفوذ است بسته بندی می شوند مراحل ضدعفونی و افزایش ماندگاری را به صورت بهداشتی طی کرده اند. به این صورت که قبل از بسته بندی خرما را یک شست وشوی اولیه می دهند و پس از آن میوه را ضدعفونی می کنند و برای افزایش ماندگاری، برخی کارخانجات یک سرما یا گرمای ضعیف به خرما می دهند تا آنزیم های خرما غیرفعال شود و از فعالیت میکروب ها کاسته شود. گاهی هم با اشعه، پرتو یا با استفاده از CO2 یا گازهایی ماندگاری خرما را افزایش می دهند، اما روی خرمای فله ای هیچ کدام از این اعمال انجام نمی شود و معمولا بار میکروبی محصول بالاست. در نتیجه هیچ گاه خرمای فله ای نخرید.

     

    انتهای پیام/

    داغ کن - کلوب دات کام Balatarin اشتراک گذاری در فیس بوک تویت کردن این مطلب
    دیبا خبر پر از خبر اطلاعات تبریز اطلاعات تبریز اطلاعات تبریز اطلاعات تبریز اطلاعات تبریز