راهکارهای طب سنتی برای کبد چرب و گرم

بر این اساس برای پیشگیری از بیماری کبد چرب و گرمباید از یبوست جلوگیری کرد و با خوردن میوه، سبزی و مواد پر از فیبر می توان یبوست را برطرف کرد و همچنین خوردن آش، آبگوشت، خوراک کدو،؛خوراک به، قیمه، قورمه سبزی به و انواع غذاهای سنتی می توان یبوست را درمان و از بروز آن پیشگیری به عمل آورد.
علت اینکه امروز بیماری کبد گرم یا چرب زیاد شده استاین است که نسل جوان به خوردن غذاهای سرد و بی خاصیت مانند الویه، مرغ سوخاری و جوجه کباب عادت کرده اند و همواره غذاهای سرد با خاصیت کم را مصرف می کنند.
همچنین باید دقت کرد که آبکش کردن برنج تمام خاصیت آن را از بین می برد و مصرف زیاد برنج آبکش ضمن اینکه بدن را سرد می کند هیچ فایده ای برای بدن ندارد.کبد در سمت راست بدن، زیر دنده قرار دارد، و مرکز ثقل بدن است.
غذاهای مفید برای کبد:
آب، میوهجات، سالاد(کاهو، خیار، هویج، جوانهها)، لیمو ترش تازه، سوپ جو هفتهای یکبار به همراه آلو بخارا، استفاده ۲ تا ۳ قاشق عسل بصورت شربت عسل، استفاده از ترشیجات طبیعی( زرشک، شاتوت،…)، انواع مرکبات، توت فرنگی، هویج، روغن زیتون ،عناب، بالهنگ و خاکشیر.
نشانهها و علایم سوء مزاج گرم کبد:
۱٫ تشنگی زیاده از حد
۲٫کاهش اشتها به غذا و خوراک
۳٫ التهاب و حرارت
۴٫زرد و رنگین شدن ادار
۵٫ نبض سریع و متوالی
۶٫ تب
۷٫ گرمای شدید خون و گوشت
نسخه گیاهی برای درمان کبد گرم:
ترکیب عرق کاسنی و شاتره خورده شود.
رب انار را با آبغوره مخلوط و یک جوش کوچک روی گاز بدهید و در یخچال بگذارید و از آن هر شب ۳ الی ۴ قاشق یک ساعت قبل از خواب میل نمایید.
حجامت انجام دهید که حجامت بدن را خنک می کند..
استفاده از صدر و ماست به صورت موضعی هم به رفع مشکل کمک می کند.
فواید زرشک بر درمان کبد گرم:
در طب سنتی تاکید بر این است که موادخوراکیای که دارای مزاج سرد و خشک هستند، با موادغذاییای مزاج گرم و تر که باعثافزایش فشارخون، چاقی و غلظت خونمیشوند مصرف شوند تا به این ترتیب تعدیل اصلاح مزاج صورت بگیرد.