



به گزارش پایگاه خبری دیبا خبر به نقل ازایرنا، احمد معتمدی رییس دانشگاه امیرکبیر در این نشست گفت: اگر بخواهیم توسعهای داشته باشیم نیاز به برنامه راهبردی داریم. برای توسعه علمی نیاز به ارتباطات دوجانبه و چندجانبه با جهان خارج و دانشگاههای برتر دنیا داریم. بر همین اساس برنامه راهبردی را تنظیم کردیم و به اجرا گذاشتیم.
وی در ادامه افزود: اصلاحات ساختاری انجام دادیم و معاونت بینالمللی را در دانشگاه امیرکبیر ایجاد کردیم. تلاش کردیم که تفاهمنامهها را تبدیل به قرارداد کنیم. با کشورهای مختلف قرارداد داریم. با ترکیه بیشترین قرارداد همکاری را داریم. در اکثر کشورها با دانشگاههای رتبه یک تا ده قرارداد داریم. این قراردادها دوجانبه است.
رئیس دانشگاه امیرکبیر با اشاره به جذب اعتبارات بینالمللی افزود: یکی از نتایج خوب ما جذب اعتبارات بینالمللی از مؤسسات بینالمللی است. در سال ۹۹ این اعتبار بالغ بر ۱۴۸ هزار یورو بود. دورههای مشترک گروهی با دانشگاههای خارجی را شروع کردیم. گرنتهای جذبشده توسط اساتید نیز قابل توجه بود که اساتید جوان بیشتر از اساتید قدیمی در این زمینه فعال هستند.
سعد الله نصیری قیداری رئیس دانشگاه شهید بهشتی نیز در ادامه با اشاره به تحریمها و پاندمی کرونا تأکید کرد که نیاز به تغییر رویکرد بیش از پیش احساس میشود. وی در ادامه گفت: توسعه کشور نیازمند برنامهریزی اصولی است. لازم است ضمن شناخت دقیق نیازها و اولویتها، به شکلی خردمندانه به سمت پیشرفت پایدار حرکت کرد.
وی در ادامه افزود: دانشگاه شهید بهشتی در راستای انطباق با وضعیت موجود بازنگری عمیقی در اسناد بالادستی و راهبردی خود داشته است. همچنین به عنوان مرجع علمی بینالمللی با کشورهای روسیه و قزاقستان، اقدامات مؤثری در جهت دیپلماسی علمی را به انجام رسانده است.
محمد مقیمی سرپرست دانشگاه تهران نیز در این نشست که به صورت حضوری شرکت کرده بودند، گفت: در دنیای امروز قدرت سخت دیگر اثرگذار نیست و یکی از سازوکارهای اثرگذاری و نفوذ بحث علم و دیپلماسی علمی است که باید از طریق آن اعمال شود.