



به گزارش دیبا خبر به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی، علی تبریزی در گفتوگو با خبرنگاران، ضمن بیان این مطلب، افزود: بر اساس نامه صندوق بیمه کشاورزی، برابر درخواست استانها، مهلت بیمه گری محصولات زراعی، باغی و تنه درختان تا پایان دیماه سال ۹۹ به شرح بارگزاری سامانه جامع بیمه، تمدید شده است.
وی با اشاره به عدم امکان حذف عامل خطر در زمان صدور بیمه نامه، گقت: خسارتهایی که تاریخ وقوع آنها قبل از تاریخ صدور بیمه باشد، مشمول پرداخت غرامت نخواهد شد و بیمه سایر محصولات، مطابق دستورالعملهای بیمهای خود ادامه دارد.
وی با تاکید بر اطلاع رسانی در این خصوص، ادامه داد: از این طریق، متقاضیان خرید بیمه از فرصت به وجود آمده جهت بیمه و تکمیل مراحل انعقاد قرارداد استفاده خواهند کرد.
تبریزی با بیان اینکه ۸۷ هزار و ۸۳۵ هکتار از مزارع استان در قالب ۱۰ هزار و ۸۵ بیمه نامه، طی سال زراعی گذشته زیر پوشش بیمه قرار گرفته بود، افزود: از ابتدای سال زراعی جاری، ۱۰۵ هزار هکتار از مزارع آذربایجان شرقی در قالب ۱۱ هزار و ۷۰۰ بیمه نامه زیر پوشش بیمه محصولات کشاورزی قرار گرفته است که ۵۳ هزار هکتار از آن به تعداد ۴۱۷۱ بیمه نامه، مشمول کمک بیمهای ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در استان بوده است.
وی با بیان اینکه سال گذشته ۲۴ هزار و ۳۰۳ هکتار از باغات استان زیر پوشش بیمه محصولات کشاورزی قرار گرفته بود، افزود: تاکنون ۳۵۴۴ هکتار از باغات استان در قالب ۷۷۶۳ بیمه نامه زیر پوشش بیمه قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه ۱۰۰ درصد غرامت خسارت محصولات زراعی به حساب خسارت دیدگان استان واریز شده و تاکنون ۷۵ درصد غرامت خسارت دیدگان محصولات باغی نیز به میزان ۳۱۲ میلیارد ریال پرداخت شده است، افزود: به مرور در حال پرداخت به جاماندگان هستیم و تلاش میکنیم تا بقیه غرامت محصولات باغی را تا ۲۰ دی پرداخت کنیم.
مدیر صندوق بیمه کشاورزی آذربایجان شرقی بیان کرد: به منظور گسترش و توسعه فرهنگ بیمه کشاورزی با هدف حمایت از تولید محصولات اساسی دیم کشور و ارائه خدمات بیمهای مورد نیاز کشاورزان بر اساس ماده واحده بیمه کشاورزی مصوب ۱۳۶۲ و توافق به عمل آمده سه جانبه با حضور وزیر جهادکشاورزی، رئیس ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و قائم مقام صندوق بیمه کشاورزی، پوشش بیمهای کشتهای دیم منطبق بر قراردادهای طرح “جهش تولید” در دیمزارها با کشاورزان در کشتهای دیم مشخص شده در استانهای هدف طی پنج سال زراعی آغاز شده است.
وی افزود: بیمه محصولات دیم شامل گندم، جو، حبوبات، گلرنگ و محصولات علوفهای در استانهای آذربایجان شرقی، کردستان، کرمانشاه و همدان و محصول کلزا دیم در استانهای خوزستان و گلستان در سال اول نیز به عنوان موضوع این تفاهم نامه درج شده است.
وی ادامه داد: از جمله تعهدات صندوق بیمه در این تفاهم نامه میتوان به پوشش کامل عوامل خطر منطقهای همچون باد گرم و بادزدگی، سرما و یخبندان زمستانه و انفرادی و برای عوامل بارانهای سیل آسا، تگرگ، زلزله، سرما و یخبندان بهاره، سیل و طوفان و پوشش خسارت فاجعه بار خشکسالی هر یک از طرحهای بیمهای موضوع این تفاهم نامه، محاسبه و تلاش برای تامین سهم کمک دولت به صورت ویژه در حق بیمهها، فراهم کردن امکان صدور بیمههای تکمیلی در صورت تقاضای کشاورزان، پرداخت غرامت در صورت وقوع خسارت بر اساس قرارداد بیمه نامه به کشاورزان طرف قرارداد مطابق دستورالعملهای ارزیابی خسارت صندوق بیمه و ارائه آمار و اطلاعات مورد نیاز طرفین تفاهم نامه برای این گروه از بیمه گذاران، برای تمام طرحها اشاره کرد.
تبریزی افزود: با اجرای این تفاهم نامه مهم، پشتوانه بیمهای برای آرامش خاطر بیمه گذاران فراهم خواهد بود.
انتهای پیام/