



به گزارش دیبا خبر به نقل از نصر، رضا رحمانی امروز در آئین رونمایی از محصولات جدید شرکت ایدم تبریز افزود: در خودروهای تولیدی فعلی کشور سهم ساخت داخل بیشتر شده و با توجه به برنامهریزی انجام شده، تا سال ۱۴۰۰، حدود یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار از واردات انواع قطعات صنعت خودرو باید داخلی سازی شود.
تولید روزانه بیش از چهار هزار دستگاه خودرو
وزیر صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: عمده ترین توجه در برنامه اصلاح صنعت خودرو موضوع افزایش تولید در آن مقطع بود و امروز شاهد آن هستیم که مجموع آمار تولیدات دو شرکت بزرگ خودروسازی کشور هم اکنون به بیش از ۴ هزار دستگاه خودرو در روز رسیده است.
رحمانی افزود: امسال برنامه های ویژه ای نیز در این حوزه داریم و بر خلاف تصور عده ای بابت وجود مشکلاتی خاص در مسیر تولید کشور، توان لازم برای افزایش تولید در صنعت خودرو وجود دارد و در همین راستا از همه شرکت های خودرو سازی خواسته ایم برنامه سال ۹۹ خود را ارائه کنند.
وی گفت: در دوره جدید تحریم ها یکی از اتفاقات مهم در صنعت خودرو توجه به توان داخلی در تامین قطعات بود و یکی از آثار مهم آن موضوع اشتغال افراد در این صنعت بود، در سال ۹۷ انجمن قطعه سازان در نامهای از بیکاری حدود ۲۸۰ هزار نفر در صنعت قطعه سازی کشور خبر داد که بعد از تمهیدات اتخاذ شده و افزایش تیراژ تولید خودرو، همین انجمن در نامهای دیگر اعلام کرد نه تنها ۲۸۰ هزار نفر مربوط به کار خود بازگشته اند بلکه ۴۰ هزار نفر جدید نیز در این صنعت بکارگیری شده اند.
پسا کرونا فرصتی برای صنعت کشور
رحمانی با اشاره به شیوع کرونا در سطح جهان تصریح کرد: این اتفاق در ایجاد فرصت های جدید همکاری با برخی از کشورها موثر واقع خواهد شد و با این حال در تامین برخی اقلام اساسی هم محدودیت هایی برای کشور ایجاد خواهد کرد که در این خصوص در حال برنامه ریزی و تحلیل دقیق شرایط هستیم.
وی تاکید کرد: پسا کرونا به صورت ویژه در حوزه صنعت میتواند تبدیل به یک فرصت شود و باید به دقت مطالعه و رصد قرار گیرد.
وزیر صمت خاطرنشان کرد: دشمنان کشورمان در سایه تحریم های تحمیلی خود منتظر تعطیلی واحدهای صنعتی ما بودند که امروز برخلاف این تصور نه تنها تعطیلی نداشتیم بلکه واحدهای ما شاهد افتتاح طرحهای توسعه خود نیز هستند و این بسیار ارزشمند است.
وی اضافه کرد: در بسیاری از بخش های مختلف صنعتی کشور پیشرفت های خوبی حاصل شده و به عنوان نمونه در همین شرایط شیوع کرونا شاهد جهش تولید در انواع اقلام بهداشتی در سطح کشور بودیم که امروز علاوه بر تامین نیازهای کشور در آستانه صادرات این اقلام نیز قرار گرفته ایم.
لزوم ایجاد قطب سوم صنعت خودرو در آذربایجان شرقی
استاندار آذربایجان شرقی هم با اشاره به ظرفیتهای صنعتی استان، گفت: ایجاد قطب سوم صنعت خودرو با استفاده از ظرفیتهای استان در این حوزه یکی از اولویتها و اهداف مدیریت استان است.
محمدرضا پورمحمدی افزود : با وجود زنجیره مناسب و مورد نیاز برای صنعت خودروسازی و استفاده بهینه از ظرفیتهای صنعتی استان، تحقق این هدف دور از انتظار نیست.
وی با بیان اینکه آذربایجان شرقی در سالهایی نه چندان دور از جمله استانهای برتر صنعتی کشور بود که اکنون از این جایگاه فاصله گرفته است گفت: باید با همت جمعی و تلاش مضاعف، آذربایجان شرقی را به جایگاه درخشان خود در عرصه صنعت بازگردانیم.
انتهای پیام/