پیش از این ثابت شده بود که در صورت گردش مورچه ها در باغ شدت دو بیماری باکتریایی در میان درختان تا حد چشمگیری کاهش می یابد. محققان دانشگاه «Aarhus» دانمارک با توجه به همین شواهد مطالعاتی انجام داده اند که نشان می دهد مورچه ها دستکم قادر به کاهش عوارض ناشی از ۱۴ بیماری محصولات زراعی هستند. به صورت میانگین حضور این حشرات در مزارع سطح شیوع پاتوژن ها را تا ۵۹ درصد کاهش داده است.
به گفته یکی از محققان این پروژه به نام Joachim Offenberg هنوز سازوکار درمان گیاهان توسط مورچه ها کاملا روشن نشده اما نشانه هایی از آن وجود دارد:
شکی نیست که مورچه ها حین حرکت برای مسیریابی از غددشان فرومون ترشح می کنند. این فرومون ها از خواص آنتی بیوتیکی برخوردارند در نتیجه ممکن است درمان گیاهان مدیون همین ترشحات باشد.
شاید امکان استخراج انبوه این ماده آنتی بیوتیک از مورچه وجود نداشته باشد اما محققان امیدوارند با الگوبرداری از آن موادی سازگار با محیط زیست را تولید کنند که در جلوگیری از تخریب محصولات زراعی توسط باکتری های مضر کاربرد داشته باشند.