



به گزارش دیبا خبر به نقل از سلامت آنلاین، حدود ۱۰۰ میلیون نفر فقط در ایالات متحده از درد مزمن رنج میبرند و برای تسکین درد خود مجبور به استفاده از داروهایی هستند که نه تنها عوارض جانبی به همراه دارد بلکه احتمال اعتیادآور بودن آنها نیز زیاد است. محققان دانشگاه آریزونا در تحقیقی تازه نشان دادهاند قرار گرفتن در معرض تابش نور سبز احتمالا جایگزین دیگری برای کاهش و تسکین درد محسوب میشود.
گروهی از محققان این دانشگاه در مطالعهای به سرپرستی «محب ابراهیم» و «راجش خانا»، سه گروه از موشهای دچار درد نوروپاتیک (neuropathic pain) یا دردهای مرتبط با سیستم اعصاب را مورد بررسی قرار دادند.
یک گروه از این موشها در ظروف پلاستیکی روشنی قرار داده شدند که صرفاً با نوار الایدی (LED) سبزرنگی طی یک دوره پنجروزه و به مدت هشت ساعت به آنها نور تابانده میشد. ظرف گروه دیگر اگرچه با نور معمولی اتاق روشن بود اما از طریق کارگذاری لنزی تنها به طیف نوری سبز رنگ اجازه تابش به چشم موشها داده شده بود. گروه سوم نیز در ظرفی مات قرار گرفتند که جلوی رسیدن هر گونه نوری در هر طیف رنگی را میگرفت.
در نهایت مشخص شد که حیوانات گروه اول و دوم در مقایسه با گروه سوم یا شاهد، تحمل قابل توجهی در برابر محرکهای بساوایی نشان دادهاند. به گفته محققان، اثر ضد درد تا چهار روز پس از قرار گرفتن در معرض نور نیز به طول انجامید بدون آنکه عوارض جانبی به همراه داشته باشد.
دانشمندان گفتهاند که هنوز از دلایل و چگونگی چنین واکنشی اطلاع و درک مناسبی ندارند اما بر این باورند که احتمالا نور سبز سبب افزایش گردش مخدرها یا تسکیندهندههای طبیعی بدن موشها میشود. اینکه آیا چنین روندی در انسان هم رخ میدهد یا نه، پرسشی است که هم اکنون محققان به مدت ۱۰ هفته در حال کارآزمایی بالینی روی افراد مبتلا به فیبرومیالژیا هستند تا به پاسخی برای آن برسند.
ترجمه: زری حسینزاده
انتهای پیام/